Vieraile Söderskärissä

Aukioloajat vuonna 2019

Saarelle on vapaa pääsy, mutta lintujen pesimärauhan turvaamiseksi Söderskärin majakka- ja luotsisaarella maihinnousu on kielletty 1.5.–31.7. välisenä aikana, muilla saarilla ja luodoilla 15.8. asti. Lisätiedot yleisöristeilyistä (www.soderskar.fi)

Omalla veneellä saapuville kävijöille majakka- ja luotsisaari ovat avoinna 1.8. – 30.4. Tutustuminen saareen on maksutonta. Söderskärin majakka on yksityisessä omistuksessa ja vierailu majakassa on maksullista (www.soderskar.fi).

Yhteystiedot 

Söderskär Kuva: Kai Takala

Kulkuyhteydet

Söderskär sijaitsee Porvoon ulkosaaristossa (www.porvoo.fi), noin 15 meripeninkulman (noin 28 kilometrin) päässä Helsingistä. Kohteeseen pääsee ainoastaan vesitse. 

Veneellä 

  • Omalla veneellä saapuville kävijöille majakka- ja luotsisaari ovat avoinna 1.8. – 30.4., muuna aikana on voimassa maihinnousukielto. Veneilijät voivat rantautua luotsisaaren suojaisassa poukamassa olevaan laituriin (Luotsisaaren laiturin koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 60° 6.52448' lon: 25° 24.26925'ETRS-TM35FIN: N:6664592 E:411304 ) tai ympäri saarta oleviin kallioihin, joissa on kiinnityskoukkuja. Majakkasaaressa oleva päälaituri on tarkoitettu ensisijaisesti risteilyaluksille.

Risteilyllä

  • Kohteeseen ei ole reittiliikennettä, mutta sinne järjestetään kesäkaudella tilaus- ja yleisöristeilyjä mm. Helsingistä. Lisätietoa risteilyistä ja tilausvenekuljetuksista saa EW Finland Oy:ltä (www.soderskar.fi). 

Kartat

Metsähallituksen julkaisuja Söderskäristä (julkaisut.metsa.fi)

Muita verkkopalveluja