Pisamalahden linnavuori

Pisamalahti. Kuva: Aino von Boehm
Metsähallituksen hoitamien historiakohteiden tunnusKun ajat yltyivät levottomiksi rautakaudella ja keskiajalla, savolaiset kipusivat jylhän linnavuorensa turviin. Täällä kymmeniä metrejä suoraan Saimaan aaltojen yläpuolella kohosi linnavuori, jonka kivivalli on säilynyt harvinaisen hyvin kertomaan menneistä tunnelmista. Täältä näet kauas yli Saimaan ja menneisyyteen.

Turvapaikka korkealla Saimaan yllä

Pisamalahden sijainti SuomessaSijainti: Etelä-Savo, Sulkava (www.sulkava.fi).

Vieraile: Pisamalahden linnavuorelle (tunnetaan myös nimellä Sulkavan linnavuori) on vapaa pääsy. Lue lisää linnavuorella vierailemisesta 

Ohjeet ja säännöt: Pisamalahden linnavuori on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (www.finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Linnavuori jyrkällä Saimaan rannalla, poikkeuksellisen hyvin säilynyt kivivalli ja upeat maisemat korkealta. Lue lisää linnavuoren annista  

Palvelut: Nuotiokatos, kuivakäymälä, opastauluja. Lue lisää Pisamalahden palveluista

Soveltuvuus: Päiväretkikohde historian harrastajille ja maisemista nautiskelijoille. Linnavuori ei kuitenkaan sovellu liikuntaesteisille, sillä rinteet ovat jyrkkiä ja vaikeita kulkea. Jos retkeilet lasten kanssa, varothan linnavuoren korkeita kallioita ja syviä rantoja.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.
Sulkavan kunta vastaa retkeilypalveluista linnavuoren ympäristössä.
Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/pisamalahti.