Ristinpelto

Ristinpelto. Kuva: Tuija Warén
Metsähallituksen hoitamien historiakohteiden tunnusRistinpellossa on rautakauden lopulla ja varhaiskeskiajalla käytössä ollut pienialainen  ruumiskalmisto. Sen keskeltä  on löytynyt myös rakennuksen, kenties kappelin tai kellotapulin jäännös. Ristinpelto on saanut nimensä paikalle pystytetystä suuresta puurististä, joka on uusittu vuosikymmnenestä toiseen.

Ristinpelto, varhaiskristillisen ajan hautausmaa

Ristinpellon sijainti SuomessaSijainti: Etelä-Suomi, Varsinais-Suomi, Lieto (www.lieto.fi)

Osoite: Sauvolantie 26, Lieto

Vieraile: Ristinpellon kalmistoon voi tutustua ympäri vuoden ja kohteeseen tutustuminen on maksutonta. Kohteella ei ole henkilökuntaa eikä talvikunnossapitoa.

Ohjeet ja säännöt: Ristinpelto on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (www.finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Ristinpelto sijaitsee hiekkaisella kumpareella Aurajoen läheisyydessä. Pieni hautausmaa (35 x25 m) rajoittuu kolmelta sivulta matalaan kivivalliin. Keskelle peltoa on pystytetty suuri puinen risti, jossa olevassa pronssilaatassa lukee "Kristinuskon aamunsarastuksessa tänne siunattujen vainajien muistoksi".

Palvelut: Opastustaulu

Soveltuvuus: Helppo käyntikohde  koko perheelle. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/ristinpelto.

Asiakaspalvelu

Puh. 0206 39 4620
rannikko(at)metsa.fi

  • Kohteelle järjestettävistä tapahtumista tulee tehdä tapahtumailmoitus Metsähallitukselle: Ohje ja lomake (www.metsa.fi).
  • Tutkimus ja muu jokamiehenoikeuksien ulkopuolinen toiminta vaatii maanomistajalta luvan (ohje ja lomake, www.metsa.fi).
Retkikartta.fi: Ristinpelto