Ajankohtaista Korouomalla

12.7.2019
Korouomassa Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti on poistettu käytöstä. Reitillä olevat portaat ovat todella huonossa kunnossa.

Pirunkirkon ja Kanjonilaavujen välillä olevalla osuudella majava on aiheuttanut polun ja pienten siltojen romahtamisen useassa kohdassa. Reittiä pääsee kuitenkin kulkemaan kiertämällä romahtaneet paikat kauempaa tai kulkemalla majavapatoja pitkin niiden yli. Reitille suositellaan vedenpitäviä jalkineita.

Korouoman käymälöissä ei ole WC-paperia

(Päivitetty 09/2019)
Otathan huomioon retkeä suunnitellessasi, että Korouoman kuin myöskään muiden lähiretkikohteiden käymälöissä eli huusseissa ei ole wc-paperia, vaan se tulee jokaisen huolehtia mukaan. Korouoman alueella on tulentekopaikkojen, tupien ja laavujen yhteydessä kompostoivat kuivakäymälät.

Koron reiteillä tarvitaan vedenpitävät kengät

(Päivitetty 11.7.2019)
Pirunkirkon ja Kanjonilaavujen välillä olevalla osuudella majava on aiheuttanut polun ja pienten siltojen romahtamisen useassa kohdassa. Reittiä pääsee kuitenkin kulkemaan kiertämällä romahtaneet paikat kauempaa tai kulkemalla majavapatoja pitkin niiden yli. Reitille suositellaan vedenpitäviä jalkineita ja pieniä haasteita kaihtamatonta seikkailumieltä:)

Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti on poistettu

(Päivitetty 11.7.2019) 
Korouomassa Pirunkirkon ja Julmakallion välinen reitti on poistettu käytöstä. Reitillä olevat portaat ovat todella huonossa kunnossa.

Saukkovaarantie on ajettavassa kunnossa

(Päivitetty 18.6.2019)
Saukkovaarantietä tasoitellaan vielä, mutta hyvin on ajettavassa kunnossa. Vauhti kannattaa pitää matalana tietä ajaessa, koska tiestä nousee sora-/hiekkapölyä ja vastaantulevaa liikennettä samoin kuin tietä kunnostavia ajoneuvoja tulee vastaan, ehtii paremmin väistää.

Korouoman vuokratuvat ovat varattavissa Eräluvat-verkkokaupasta 

(Päivitetty 25.1.2019)
Korouoman erätuvat Koron korsu, Piippukota ja Kaivoslammen kota ovat siirtyneet Metsähallituksen vuokraukseen. Vuokratuville on julkistettu esittelysivut Luontoon.fi:hin Korouoman palvelut alle ja kohteet ovat nyt varattavissa Eräluvat.fi-verkkokaupan kautta. 

Reittimuutos Korouoman reitille - Pirunkirkko-Kalliolaavu-osuus Koronjoen pohjoispuolella

Reittilinjaus on muuttunut Kanjonilaavun ja Pirunkirkon välisellä reittiosuudella: reitti kulkee toisella puolella Korojokea - kartassa oranssilla. Olethan ystävällinen ja noudatat uutta reittilinjausta.

Lataa ohjekartta (pdf, 1,78 Mt).

Reitti kulkee 4.6. alkaen Pirunkirkon ja Kalliolaavun välillä Korojoen toisella puolella

Julmakalliolle Pirunkirkolta menevät portaat huonossa kunnossa

(Päivitetty 28.5.2018)
Julmakalliolle johtavat portaat ovat huonokuntoiset ja niillä kulkiessaan on hyvä noudattaa varovaisuutta. Portaiden peruskorjaukseen ei ole varauduttu, mutta pahimmat kohdat korjataan tulevien viikkojen aikana.

Kolme laavua on purettu vähäisen käytön vuoksi

(Päivitetty 27.20.2016)
Iso-Kuuleajärven itärannalta, Pikku-Kuuleajärven rannalta sekä Konttijärveltä on purettu jo osin huonokuntoiset laavut pois. Kalanistutusten loputtua laavujen käyttö on ollut vähäistä. Iso-Kuulean länsirannalla on edelleen laavu ja päivätupa retkeilijöiden käytössä (etäisyys Kuulean puretuilta laavuilta n. 500 m ja 1.1 km).

Reittiosuus Kanjonilaavulta Piippukalliolle suljettu

(Päivitetty 27.10.2016)
Kanjonilaavulta Piippukalliolle johtavan reitin varrella olleet huonokuntoiset portaat on purettu ja reittiosuus suljettu. Tällä hetkellä Metsähallituksella ei ole varoja portaiden korjaamiseen, mutta tilannetta ja Korouoman kävijävirtoja selvitellään tämän vuoden aikana. Metsähallitus toivoo kävijöiden ihailevan komeaa näkymää Korouoman rotkolaaksoon uuden Koronjää-reitin näköalapaikalta. 

Geokätköä etsimään Korouomalle

Korouoman geokätkön tiedot (www.geocaching.com).

Korouoman sää

Katso Posion säätiedot (www.supersaa.fi).

Suunnittelija Pekka Veteläinen on kulkenut Korouomalla vuosia ja hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Korouoman retkeilyreitit. Kuuntele kuulumisia podcastista (soundcloud.com).

Tapahtumat.luontoon.fi
Kuva: Metsähallitus/Petri Ryöppy.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.

Korouoman jääputoukset -esite

Pdf-tiedosto, 430 kt)
(julkaisut.metsa.fi)