Melonta Veneily Hiihto maastossa Kalastus Metsästys Marjastus ja sienestys

Mitä Herankairassa voi tehdä?

Meloa ja soutaa

Iso-Herajärvessä, Ulkujärvessä ja Kivijärvessä voi meloa tai soutaa. Melominen ja soutaminen vaativat kuitenkin omatoimisuutta, sillä alue on syrjäinen, eikä siellä ole välinevuokrausta. Iso-Herajärven rannassa on veneenlaskupaikka ja sen luona laavu.

Kivijärvi ja Ulkujärvi soveltuvat myös melontaan, mutta Ulkujärvelle kanootti pitää kantaa tieltä, jotta pääsee vesille. Herantieltä heti Herajoen sillan itäpuolelta lähtee ajoura, jota pitkin kanootin voi kantaa (noin 0,3 km Ulkujärven rantaan). Ulkujärven rannalla on autiotupa. Kivijärven rannan tuntumaan (noin 50 m päähän rannasta) pääsee alueen halki kulkevaa metsäautotietä pitkin. Kivijärvellä ei ole rakennettuja taukopaikkoja.

Hiihtää maastossa

Alueella ei ole ylläpidettyjä latuja, mutta hiihtää saa vapaasti.

Kalastaa

  • Alueen järvissä saa onkia ja pilkkiä jokamiehenoikeudella (www.ymparisto.fi).
  • Vieheellä voi kalastaa maksamalla kalastonhoitomaksun (www.eraluvat.fi). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eraluvat.fi).
  • Iso-Herajärvelle, Ulkujärvelle ja Kivijärvelle voi ostaa lupia Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eraluvat.fi). Iso-Hera- ja Ulkujärveen myönnetään myös lupia ammattikalastuspyydyksille (nuotta,isorysä).
  • Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!

Metsästää

Herankairassa saa rovaniemeläinen metsästää metsästyslain 8 §:n antamalla oikeudella ja ulkopaikkakuntalainen voi saada alueelle Metsähallituksen myöntämän pienriistaluvan Herankairan pienriistan metsästysalueelle, lupa-alue 2616.

Metsästylupia voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eraluvat.fi) tai Pilke-talon asiakaspalvelupisteestä.

Marjastaa ja sienestää

Herankairassa on hyvät mahdollisuudet marjastaa ja sienestää. Alueen metsissä kasvaa mustikkaa ja puolukkaa ja suoalueilta voi löytää hilloja.

Uida

Alueella ei ole virallisia uimarantoja, mutta halutessaan veteen voi pulahtaa esimerkiksi autiotuvan rannasta.

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).