Sipoonkorpi tarjoaa hetken hengähdystauon arjen askareista ja kaupungin vilinästä. Rentoudu korpien hämyssä ja kansallispuiston aktiviteettien parissa.

Patikointi ja retkeily 

Ihastu Sipoonkorven rikkaaseen ja nopeasti vaihtelevaan metsäluontoon ja perinnemaisemiin kansallispuiston luontopoluilla sekä yhdysreiteillä. 

Byabäckenin luontopolku (2,1 km) tutustuttaa sinut Byabäckenin reheviin metsiin, perinnemaisemiin ja niiden lajistoon eri aikakausina. Kesällä näet myös perinnemaiseman työntekijät: hevoset ja lehmät, jotka pitävät maiseman kunnossa laiduntamalla. Reitiltä, joka tunnettiin aiemmin Ponun Perinnepostia -luontopolkuna, voit poiketa 100 metrin päähän Ängesbölen taukopaikalle.

Kalkinpolttajanpolku (4,8 km) - haastavaa kävelyretkeä kaipaavalle sopii Sotungin Kalkinpolttajanpolku. Reitti kiertää vaativassa metsämaastossa ja kallioilla sekä Vantaan Sotungin kylän perinteisellä maatalousalueella ja vanhalla kalkkikaivoksella. Korkeimmalta kalliolta, Högbergetiltä, avautuu näköala yli metsien Vuosaaren satamanostureille saakka. Reitin varrella on Kalkkiruukin tulentekopaikka ja laavu.

Tasakallio - Storträsk (1 km suuntaansa) - vaativa esteetön reitti kulkee kauniissa metsämaastossa Storträskin rantaan. Reitin päässä on esteetön kuivakäymälä, esteetön keittokatos ja esteetön puuvaja. 

Bakunkärrin kierros (2 km) sinisillä reittimerkeillä merkitty kierros alkaa Bakunkärrin pysäköintialueelta Knutersintien varresta ja pituutta sillä on noin kaksi kilometriä. 

Knutersin kierros (3,8 km) alkaa Knutersin portin pysäköintialueelta ja kiertää Bakunkärrin uudelle keittokatokselle ja takaisin. Reitti on merkitty oransseilla merkeillä. Palvelut: Bakunkärrin keittokatos ja tulentekopaikka, kuivakäymälä.

Fiskträskin kierros (2,8 km), Korvenportista tai Bakunkärriltä aloitettuna osittaisena ympyräreittinä (4,7 km) johdattaa Sipoonkorven metsien läpi Fiskträsk-järven rannalle. Reitti on melko helppokulkuinen. Järven rannalla on keittokatos, laavu, kuivakäymälä ja telttailualue.

Sormien välissä pidetään kantarellia.

Hiihto

Korpien rauha odottaa hiihtäjää aivan pääkaupungin nurkan takana. Kansallispuistossa kulkee useita huollettuja hiihtoreittejä (vantaa.fi) (esim. Bisajärven lenkki ja Hakunila-Bisajärvi-yhdyslenkki), jotka muodostavat Helsingin, Vantaan Hakunilan ja Kuusijärven sekä Sipoon ja Keravan alueella kattavan latuverkoston sekä perinteisen että vapaan hiihtotavan ystäville. Latujen ylläpidosta vastaavat kunnat ja paikalliset urheiluseurat. Katso latukartta ja ajankohtaiset hiihtotiedot (ladulle.fi/ladut/vantaa) 

Geokätköily

Geokätköily on hauska ja sosiaalinen tapa tutustua Sipoonkorpeen. Kansallispuistoon on piilotettu geokätköjä, joita voi etsiä vaikkapa koko perheen voimin GPS-paikantimen tai älypuhelimen ja internetiin tallennettujen kätkökuvausten avulla. Lue lisää geokätköilystä ja aloita seikkailu.

Muut aktiviteetit

  • Kalastus: Käytä jokaisenoikeuttasi ja narraa vonkaleet ruokapöytääsi Sipoonkorven järvistä.
    • Onkiminen ja pilkkiminen on sallittua Byabäcken-, Ritobäcken- ja Hälsängsbäcken-jokia sekä Storträskiä lukuun ottamatta.
    • Viehekalastus on sallittua yhdellä vavalla Byabäcken-, Ritobäcken- ja Hälsängsbäcken-jokia sekä Storträskiä lukuun ottamatta. Viehekalastusta varten pitää 18-69 vuotiaiden maksaa kalastonhoitomaksu (eraluvat.fi)Luvat voi ostaa erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi).

    • Storträskin kirjolohenistutuslampeen voi ostaa kalastusluvan paikalliselta kalastuksenhoitoyhdistykseltä. Luvat myy Cafe Kuusijärvi (cafekuusijarvi.fi).
    • Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!
  • Kiipeily: Nauti fyysisestä haasteesta ja Sipoonkorven upeista maisemista Nuotiokallion kiipeilypaikassa. Lue turvallisesta kiipeilystä.
  • Lintujen tarkkailu: Byabäckenlaakso ja Hindsbyn metsäalueet tarjoavat oivat mahdollisuudet lintujen tarkkailuun niin päivä- kuin yöaikaan. Voit nähdä metson ja kuulla huuhkajan huhuilun tai yölaulajien konsertin.
  • Marjastus ja sienestys: Hae lähiruokaa Sipoonkorvesta! Ruokalistallesi löytyy esimerkiksi mustikoita, suppilovahveroita, mustatorvisieniä ja orakkaita.
  • Nähtävyydet ja näköalat: Sukella menneisyyteen ja vanhan maatalouden muokkaamaan luontoon Byabäckenin perinnemaisemassa. Bonuksena kesätyöntekijät: ahkerasti laiduntavat hevoset ja lehmät.
  • Pyöräily: Pyöräily on sallittua kansallispuiston alueella. Polkien ehdit pidemmälle ja näet enemmän luontoa. Pysythän selvästi erottuvilla poluilla ja otat huomioon muut poluilla liikkuvat.
  • Ratsastus: Hevosen selässä koet luonnon uudesta näkökulmasta. Ratsastus on sallittua Sipoonkorvessa.
  • Saunominen: Cafe Kuusijärven (cafekuusijarvi.fi) saunat lämpiävät päivittäin. Alueella myös uintimahdollisuus vuoden ympäri. 
  • Ryhmäopastukset: Sipoonkorvessa on tarjolla yhteistyöyrittäjien tuottamia opastuspalveluita. Lue lisää.
  • Vaellus: Parin päivän vaellusretkellä ehdit syventyä rauhassa Sipoonkorven luontoon kävellen tai hiihtäen. Matkan varrella voi yöpyä teltassa Ängesbölen tulentekopaikalla tai Kalkinpolttajanpolun tulentekopaikalla. 

Tuikki-lehti

Aikakausilehtien kansia.

Kalastajien Tuikki-lehdessä (eraluvat.fi) on ajankohtaisia uutisia kalastuksesta, kalavesien hoidosta, kalastusluvista ja erävalvonnasta.