Rokuan kansallispuisto   

 
Geokätköily Hiihto ladulla Retkihiihto maastossa Lintujen tarkkailu Lumikenkäily Luontopolkuun tutustuminen Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Oppimaan luontoon Patikointi Sienestys ja marjastus Erävaellus Pyörätuolireitti

 

Sienestäjä Rokuan kansallispuistossa. Kuva: Eeva Mäkinen.

Rokuan kansallispuiston tunnus - leppälintuRokuan kansallispuisto on osa Rokua Geoparkia, joka on Suomen ensimmäinen ja ainoa kohde UNESCOn ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa. Kansallispuiston lisäksi Rokua Geoparkiin kuuluvat Oulujärven ja Oulujokilaakson alueet.

Rokuan karulla hiekkamaalla ikivanhassa männikössä kulkevat perheen pienimmätkin jalalle mukavia polkuja. Hopeisten jäkälien peittämät dyynit kehystävät pieniä lampia, jotka kertovat jääkauden suuresta maanpinnan muotoja muokanneesta voimasta. Kansallispuiston sydämessä sijaitsevasta Pookivaaran tornista näet jopa Kainuun merelle asti.

Soveltuvuus: Rokua sopii hyvin koko perheelle. Pitkäjärven polku (0,8 km), kota ja kuivakäymälä soveltuvat myös liikuntaesteisille.

Rokua Geopark tunnus

Rokua Geopark (www.rokuageopark.fi) on Suomen ensimmäinen kohde kansainvälisessä ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa. Rokua Geoparkiin kuuluvat Rokuan, Oulujokilaakson ja Oulujärven alueet.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/rokua.