Peuran polun sijainti SuomessaLänsi-Suomi, Oulun seutu, Keski-Suomi, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa 
Kivijärvi (www.kivijarvi.fi), Kinnula (www.kinnula.fi), Perho (www.perho.com), Lestijärvi (www.lestijarvi.fi) ja Reisjärvi (www.reisjarvi.fi) 
Salamajärven kansallispuisto, Lehtosenjärven rantojensuojelualue (www.ymparisto.fi), Vuorenkankaan suojelualue, Etelä-Sydänmaan suojelualue
Reittiä hoitaa Metsähallitus.

Peuran polun 115 km:n mittainen retkeilyreitistö kulkee Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa Suomenselän karulla vedenjakajaseudulla. Polun varrella kulkijalle avautuvat salomaat: suot, metsät ja järvet, jotka näihin päiviin saakka ovat säilyneet harvaanasuttuina syrjäkolkkina. Luonnontilaisimmillaan alueen luonto on Salamajärven kansallispuistossa, Salamanperän luonnonpuistossa ja Etelä-Sydänmaan suojelualueella.

Peuran polku kulkee pääosin valtion mailla. Lukuisine yöpymis- ja taukopaikkoineen se tarjoaa monipuoliset retkeilymahdollisuudet lyhyistä päiväretkistä aina pitkiin vaelluksiin saakka; Peuran polun reitistö koostuu 77 km:n runkoreitistä sekä 58 km:n Hirvaan kierroksesta ja 15 km:n Mäntyjärven rengasreitistä. Reittejä voi kulkea niin osissa kuin kokonaankin. Runkoreitti on vaativa eräreitti, joka soveltuu vain kokeneille suunnistustaitoisille vaeltajille.

Reitti on kuljettavissa sulan maan aikana. Kevättulvien aikaan osa pitkospuista saattaa olla tulvavesien alla. Talvella reittiä voi hiihtää, jos itse avaa latunsa. Reittimerkit on maalattu puihin, mutta ne ovat usein talvisin kuuran peitossa ja paikoin huonossa kunnossa.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/peuranpolku.

Asiakaspalvelu

Seitsemisen luontokeskus  
Puh. 0206 39 5270
seitseminen(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Peuran polulle

Katso ohje: autolla Peuran polulle

Yhteistyötahojen palvelut Peuran polulla

Samantyyppisiä reittejä

Herajärven kierros

Karhunkierros