Metsä roihusi hallitusti Iso-Palosella

(Päivitetty 16.6.2018)
Metsähallituksen Luontopalvelut poltti metsää 16.6. Iso-Palosen ja Maariansärkkien Natura 2000 -alueella, Pikku-Palonen ja Irkku -järvien välillä. Noin 10 hehtaarin alalla tehty poltto liittyi valtakunnalliseen Paahde-LIFE -hankkeeseen, jossa aktiivisilla luonnonhoito- ja ennallistamistoimenpiteillä autetaan mm. metsäpaloista riippuvaisten eliölajien toimeentuloa.

Tuli on olennainen osa boreaalisten metsien luontaista kehityskulkua. Koska metsäpalot torjutaan nykyisin tehokkaasti, paahdeympäristöjä ei pääse syntymään luontaisesti. Valtakunnallisessa Paahde-LIFE-hankkeessa (2014–2020) tehdään luonnonhoidollisia ennallistamispolttoja, joilla pyritään jäljittelemään luontaisia metsäpaloja. 

Lue tarkemmin Paahde-LIFE -hankkeesta.

Valkeiskankaan kierrätyspiste poistettu käytöstä

Valkeiskankaan pysäköintialueen yhteydessä ollut kierrätyspiste on poistettu käytöstä ja keräysastiat tuotu pois alueelta. Matokankaalla oleva kierrätyspiste on edelleen käytössä.

Muistathan roskattoman retkeilyn periaatteen: kaiken, minkä jaksat tuoda maastoon, jaksat myös tuoda poiskin. Palavan jätteen voi polttaa tulentekopaikalla ja maatuvan jätteen kompostoida kuivakäymälään. Muut jätteet tuodaan pois. Tyhjä pakkaus ei paljoa repussa paina.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).