Telttakahvila Leivonen avautuu 19.4.2019

(Päivitetty 3.9.2019)
Selänpohjan pysäköintialueella aloittaa toimintansa Kahvila Leivonen. Kesäkahvila on avoinna säävarauksella vielä lokakuun loppuun asti lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11 - 16.

Kahvilan yhteystiedot: Sirkku Majori puh. 040 573 4280.

 

Yleisötapahtumia kansallispuistossa

Kuva: Seppo Leinonen

(Päivitetty 11.3.2019)

Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry:n tapahtumia kansallispuistossa vuonna 2019:

  • 4.5. Lintutapahtuma Tornien taisto Kirveslammen luontotornilla
  • 11.6. Lupiininkitkentätalkoot Selänpohjassa
  • 6.8. Syysniemen kedon nittotalkoot
  • 1.9. Sieniretki ja -näyttely Selänpohjassa

Tapahtumien lisätiedot ja ilmoittautumiset Leivonmäen kansallispuiston ystävien nettisivuilta (leky.suntuubi.com).

Leivonmäen kansallispuiston palvelurakenteita kehitetään

(Julkaistu 27.9.2018, päivitetty 4.2.2019)

Leivonmäen uudet metalliset opasviitat. Kuva: Henri Solismaa

Leivonmäen kansallispuistoon rakennetaan maastopyöräilyreittiä , puiston viitoitukset uusitaan ja Selänpohjan pysäköintialuetta laajennetaan. Kansallispuiston reittejä sorastetaan sekä rakennetaan uusia pitkospuita. Selänpohjan pysäköintialueen käymälän alle rakennetaan lokakaivo ja Lintuniemeen uusi käymälä–liiteri. Lisäksi uusitaan mm. taukopaikkojen nuotiokehiä ja opaskartat. Työt toteutetaan Euroopan maaseuturahaston ja Metsähallituksen rahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa vuosien 2018–2020 aikana. Pahoittelemme rakennustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Linkki tiedotteeseen.

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(Päivitetty 1.12.2017)
Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).