Osallistu kävijäkyselyyn

Osallistu Käsivarren erämaa-alueen palvelujen kehittämiseen vastaamalla oheiseen sähköiseen kyselyyn (app.maptionnaire.com). Kiitos! (Päivitetty 19.9.2019)

Haltilta Jäämeren rantaan

Tutustu Käsivarren olkapäällä sijaitsevaan Reisan kansallispuistoon ja Ráisduottarháldin maisemansuojelualueeseen. Norjalaisten kanssa tehdään yhteistyötä Halti Interreg -hankkeessa (www.metsa.fi), jossa pyritään rajat ylittävään yhteistyöhön alueen suojelussa ja kehittämisessä. Lisätietoja Norjan puolen kohteista:

Tupien varaus 

Tupia voi varata Tunturi-Lapin luontokeskuksesta, Kilpisjärven luontokeskuksesta  tai palvelunumerosta 020 69 2424. Varaustupien hinta on 12 €/yö/hlö.

​​​Koirat on pidettävä kiinni erämaa-alueella

Metsästyslain mukaan koirat on pidettävä aina kiinni tai välittömästi kytkettävissä. Pidä koirasi siis aina kytkettynä, jos et ole täysin varma sen hallinnasta. (Päivitetty 19.9.2019)

Koirat on pidettävä kiinni erämaa-alueella liikuttaessa! Kuva: Anne ja Heikki Sulander / Rinkkaputki.com.

Torisenon silta käyttökiellossa

Torisenon riippusilta Norjan rajalla on huonokuntoisena käyttökiellossa. (Päivitetty 19.9.2019)

Roskatonta retkeilyä Käsivarressa

Kaikki varmaan muistavat, että Suomen suojelualueilla on siirrytty jo 1990 -luvulla "Roskattomaan retkeilyyn" eli retkeilijöiden oletetaan tuovan omat roskansa pois maastosta. Kestävän retkeilyn mottona on, että "hyvästä retkeilijästä ei jää jälkeäkään."

Valistunut retkeilijä on säästäväinen polttopuiden käytössä. Käsivarressa ulkotulia ei saa pitää, koska tuville etelästä rahdatut puut on tarkoitettu vain tupien lämmittämiseen!

Ajokeli tieliikenteessä

Kelikameran kuvaa paikasta Kilpisjärvi, Enontekiö. (www.liikennetilanne.
liikennevirasto.fi)

Retkikohteissa lemmikkieläimet pidettävä kytkettynä. Kuva: Seppo Leinonen.

Luonnonsuojelualueilla lemmikit on pidettävä kytkettyinä.