Ajankohtaista Napapiirillä

Siltaremontti alkanut

Könkäänsaaren ja Kielosaaren välisen sillan remontti on alkanut. Vanha silta puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Silta ei ole remontin aikana käytössä, mutta kiertotie joen yli Könkäänsaaresta Kielosaareen kulkee n. 250 m päässä etelämpänä, niemestä Könkäänsaaren laavupihan takana (kartta alla). Remontin arvioitu kesto on noin kuukauden. (Päivitetty 25.9.2019)

Könkäänsaaren ja Kielosaaren välisen sillan remontti on alkanut. Kuva: Jarmo Asell

Kiertotie siltaremontin aikana.

Könkäänsaareen reittiremontti on valmis

Reittien kunnostustyöt Napapiirin retkeilyalueen Könkäänsaaressa on saatu tältä erää valmiiksi. Reittirakenteet Vaattunkikönkään riippusillalta laavupihalle ja siitä edelleen laiturille ja vessoille on nyt uusittu ja ovat kuljettavissa. Lisäksi Kielosaaren sillan viereen pääsee nyt pyörätuolilla. Kunnostuksen yhteydessä on reitin kaltevuuksia pyritty paikoin loiventamaan, jotta kulkeminen pyörätuolillakin olisi helpompaa.

Könkäänsaaren laavupihan uusittua, esteetöntä reittiä. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

Suuri osa purkujätteestä on kuljettettu syksyllä pois maastosta, mutta loput pitää kuljettaa pois kelkalla, kun kelit antavat myöden. (Päivitetty 22.10.2018)

Könkäänsaaren uusittu laituri. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

Kielosaaressa uusittu reitti

Napapiirin retkeilyalueelta löytyy myös uutta ja valmista ihasteltavaa. Alkukesällä 2018 saatiin Kielosaaren kasvi- ja sienipolku valmiiksi, siihen kelpaakin nyt käydä tutustumassa. Kielosaareen pääsee korjaustöistä huolimatta kulkemaan. Lue lisää Kielosaaren polusta täältä. (Päivitetty 19.9.2018)

Kielosaaren uutta reittiä opastauluineen. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

Napapiirin reitit selkeämmin esillä

Napapiirin reiteistä ja alueesta on tehty reittikartta, jonka voi käydä hakemassa itselleen Pilkkeen asiakaspalvelusta tai tulostaa sähköisen tiedoston itselleen. (päivitetty 20.6.2018)

Mukavia retkiä!