Niemisjärvellä retkeilee pilottiryhmä la 10.8.

(Päivitetty 10.8.2019)
Torstaista sunnuntaihin 8.–11.8. Evolla retkeilee selkäydinvammaisista koostuva ryhmä Rahtijärven eräkämppä tukikohtanaan. Lauantaina 10.8. ryhmä kalastaa Niemisjärvellä ja nauttii retkipäivällistä esteettömällä laavulla. Huomioithan tämän, jos olet myös tulossa laavulle isommalla porukalla. Sopu sijan antaa, myös luonnossa! 

Selkäydinvammaisten luontoretki on yksi Luonto kaikille -hankkeen piloteista, joissa testataan esteettömiä luontomatkailupalveluja käytännössä. Lisätietoa Luonto kaikille -hankkeesta: https://www.vammaisurheilu.fi/luonto-kaikille

Evon leirialueella vilskettä heinäkuussa

(Päivitetty 23.7.2019)
Evon leirialue on varattuna partiolaisten suurleiriä varten. Alue on suljettu ulkopuolisilta retkeilijöiltä. Huomioikaa tämä retkeilyä suunnitellessanne!

Kesä on perinteisesti vilkasta partiolaisryhmien leireilyaikaa Evolla ja niinpä monet leirialueen varauskohteet ovat jo hyvissä ajoin varattu täksikin kesäksi. Erityisesti heinäkuussa alueella leireilee isoja partiolaisryhmiä. Evon retkeilyalue on kuitenkin laaja ja sieltä löytyy hyvin tilaa monenlaisten retkeilijöiden tarpeisiin. Alueella on useita taukopaikkoja levähtämiseen ja yöpymiseen. Onko esimerkiksi Valkea Mustajärven telttailualue jo tuttu? Lue lisää Evon retkeilyalueen palveluista.

Evon leirialueen vesinäytteet on tutkittu

(Päivitetty 27.6.2019, 1.7.2019)
Evon leirialueen kaivovedet on tutkittu ja ne täyttävät talousvedelle asetetut laatuvaatimukset. Niemisjärven kaivo on toistaiseksi käyttökiellossa korjaustyön johdosta. Onnin majan ja Mustajärven kaivot ovat yhä käyttökiellossa. Vettä voi hakea lähellä sijaitsevasta Evokeskuksesta.

Kaatuneita puita on talven jäljiltä poluilla

(Päivitetty 13.5.2019)
Raivaus on käynnissä kohteillamme, mutta työ on hidasta, joten kärsivällisyyttä pyydetään retkeilijöiltä maastossa. Siistimisjärjestys menee niin, että ensimmäiseksi raivataan kansallispuistot ja vasta sen jälkeen vasta pienet retkeilykohteet.

Lapsiperheet viihtyvät Evolla

(Päivitetty 1.4.2019)
Luonnon kokeminen ja yhdessä olo oman seurueen kanssa on tärkeimpiä syitä saapua Evolle. Tutustu juuri ilmestyneeseen kävijätutkimuksen tiivistelmään (julkaisut.metsa.fi). 

Evon teitä sorastetaan

(Päivitetty 11.6.2018)
Neljännes Evon yli 200 kilometriä käsittävästä tieverkosta hoitosorastetaan. Työt aloitettiin syksyllä 2017 ja ne jakautuvat useammalle vuodelle.

Niemisjärven kioskiin ei ole löydetty toimijaa

(Päivitetty 03.5.2019)
Metsähallitus Luontopalvelut haki toimijaa Niemisjärven kioskiin kesäsesongille 2018 tuloksetta. Tästä syystä caravanpaikkoja tai veneitä ei ole mahdollista vuokrata tänäkään vuonna 2019. Kalastusluvat on hyvä ostaa etukäteen eräluvat.fi palvelusta. Kalanistutusta tehdään normaalisti alueella. 

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

  Evon retkeilyalue

  @Luontoonfi #evonretkeilyalue