Vaeltajia Piilolan polulla. Kuva: Pasi NivasaloNellimin reitit ja polut

  • Nellimin uittorännille johtaa 2,7 km mittainen merkitty polku. Polun lähtöpiste on Nellimistä Virtaniemeen vievän tien varrella noin neljän kilometrin päässä Nellimin kylästä.
  • Piilolan polku, 35 km, yhdistää norjalaisen Ylä-Paatsjoen kansallispuiston ja Vätsärin erämaa-alueen. Reitin pohjoinen lähtöpiste on Sortbryststjern-nimisen järven rannalla Ylä-Paatsjoen kansallispuiston koillisosassa. Reitin eteläinen lähtöpiste on Kessintien varressa Vätsärin erämaa-alueen eteläosassa. Piilolan polku on upea erämaareitti, joka halkoo mäntyvaltaisia kivikkoisia kankaita.  

Hiihtoreitit

Nellimin alueella voi hiihtää vapaasti omia reittejään. Paikallisten kelkkauria voi hyödyntää etenemisessä. Nellimin kylällä on kolmen kilometrin mittainen valaistu kuntolatu.

Vesi- ja melontareitit

  • Inarijärvi soveltuu erinomaisesti veneilyyn. Venesatamia on Inarissa, Veskoniemessä ja Nellimissä. Veneenlaskuluiskia on useita. Väylät on merkitty ja Inarijärven veneilykartta helpottaa liikkumista. Inarijärvellä liikkumisessa on huomioitava, että ollaan arktisella suurjärvellä ja sää saattaa vaihdella nopeasti.
  • Nellimin uittorännin vesistöreitti  

Moottorikelkkailureitit ja -urat

  • Nellimin kylästä lähtee moottorikelkkailu-ura Ivaloon ja Vätsärin erämaa-alueen halki Nitsijärvelle ja Sevettijärvelle. Lisätiedot ja luvat saa Metsähallituksen Ivalon palvelupisteestä ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta.
  • Muotkavaara on suosittu moottorikelkkaretkikohde. Muotkavaaraan pääsee tutustumaan ainoastaan opastetuilla moottorikelkkasafareilla, sillä se sijaitsee rajavyöhykkeellä.

Retkikohteissa lemmikkieläimet pidettävä kytkettynä. Kuva: Seppo Leinonen.

Luonnonsuojelualueilla lemmikit on pidettävä kytkettyinä.